Shini - 2009-02-08 11:30:20

http://i39.tinypic.com/8yi0kx.jpg



Składniki (na 1-2 porcji)
25 dag marchewek
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki wody
8 pokrojonych orzechów nerkowca
3 łyżki ghee lub margaryny
kardamon do smaku

Przygotowanie
Marchewkę zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Rozgrzej łyżkę tłuszczu, włóż startą marchewkę i smaż 5 minut. Wlej mleko i wodę, gotuj około 15 minut. Następnie dodaj cukier, resztę ghee i kardamon. Wymieszaj, a gdy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia, dodaj pokrojone uprażone orzechy. Zdejmij z ognia, przełóż do natłuszczonego naczynia. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.

Smacznego :)

www.gryp.pun.pl www.konohadojo.pun.pl www.logiput.pun.pl www.gwiezdnaflota.pun.pl www.elita-ulicy.pun.pl