Shini - 2009-08-15 11:57:06

http://farm4.static.flickr.com/3172/2326986372_dcd15dc46e.jpg



Składniki
- mleko 400 ml
- ryż 25 dag
- cukier 20 dag
- ghee 40 g
- orzechy włoskie posiekane 3 łyżki

Przygotowanie
Ryż opłukać, namoczyć na pół godziny, dokładnie osączyć. Na patelni stopić ghee, dodać ryż, dusić 3-7 minut na małym ogniu. Dodać mleka i gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie mniej więcej połowę płynu. Dodać cukier i dalej wolno gotować, aż ryż wchłonie kolejną połowę mleka. Podawać udekorowane orzechami.

źródło

www.flashkatowice.pun.pl www.smlzl.pun.pl www.proana.pun.pl www.forumextremes2bydikej.pun.pl www.tibiacc.pun.pl